ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ο ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ !!!

Κυνηγήθηκε από τους Έλληνες όσο κανείς άλλος, αιτία το ότι μίλησε για αυτόχθονες Έλληνες και Ελληνικό έθνος.


 

Στις 7 Ιανουαρίου 1965 ο ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός ξεκινά έρευνες στο σπήλαιο των Πετραλώνων στην Χαλκιδική με δικά του χρήματα. Ανακαλύπτει ότι ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη που ζούμε, εμφανίστηκε στον Ελλαδικό χώρο πριν από 770.000 χρόνια!!

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Γαιολογικού – Παλαιοντολογικού Μουσείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο άνθρωπος των Πετραλώνων αποκτά ηλικία 200.000 ετών (!), ηλικία που υπολείπεται τουλάχιστον 500.000 έτη από τη χρονολόγηση που δίνει ο Πουλιανός.

Για τον ίδιο τον Πουλιανό δεν δίνεται ούτε η παραμικρή αναφορά, παρότι είναι ο σημαντικότερος ανασκαφέας του σπηλαίου. Γιατί, όμως, ο Πουλιανός έχει τόσες αντιπάθειες; Γιατί τόσα χρόνια η πανεπιστημιακή κοινότητα και ο πολιτικός κόσμος τον έχουν σχεδόν επικηρύξει; 

Η παρουσία του, εντός του σπηλαίου (εργαλεία, φωτιά...) χρονολογείται πριν απο 15.000.000 χρόνια. Τις χρονολογίες του τις παραδέχθηκαν και ξένοι ανθρωπολόγοι. 

 Κυνηγήθηκε από τους Έλληνες όσο κανείς άλλος, αιτία το ότι μίλησε για αυτόχθονες Έλληνες και Ελληνικό έθνος.

Το 1969, ο δρ. Πουλιανός, μελετώντας τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων της Χαλκιδικής, ανακοινώνει ότι είναι 700.000 ετών και ότι αποτελεί τον αρχαιότερο Ευρωπαίο. Αποδεικνύει επίσης ότι η ΝΑ Ευρώπη, και συγκεκριμένα η Βαλκανική, υπήρξε χώρος ανθρωπογένεσης ανεξάρτητα από την Αφρική.

Απέδειξε επίσης ότι ο αρχαϊκός άνθρωπος των Πετραλώνων είναι
κανονικός άνθρωπος και δεν έχει καμία σχέση με τον γορίλλα και τον χιμπατζή, τον Αυστραλοπίθηκο αφρικάνους ή τον Προκόνσουλ (Χόμο χάμπιλις).


Ο Άρης Πουλιανός έχει συνδέσει το όνομά του με τα Πετράλωνα της Χαλκιδικής και τα υπολείμματα ενός ανθρώπου που έζησε στην περιοχή πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Το όνομα που του έδωσε ο Πουλιανός: Αρχάνθρωπος. Ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων. Η ανακάλυψη του Άρη Πουλιανού είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά της παλαιοανθρωολογίας, γιατί τοποθετεί τεκμηριωμένα τον άνθρωπο έξω από την Αφρική.

Οι αναλύσεις και οι μελέτες που έγιναν σε εργαστήρια του εξωτερικού, έδειξαν ότι το κρανίο του σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής ανήκει σε ένα αρχαϊκό ανθρωπο, τελείως διαφορετικό από τον Χόμο ερέκτους (τον Όρθιο άνθρωπο), και από τον κλασικό Νεάντερταλ, καθώς παρουσιάζει τα πρώτα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Η μεγάλη ηλικία του κρανίου θέτει υπό αμφισβήτηση την υπόθεση ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην Αφρική κι από εκεί εξαπλώθηκε στον υπόλοιπο κόσμο.

Η ανακάλυψη του αρχανθρώπου έγινε τον Σεπτέμβριο του 1960 κι από τότε άρχισαν τα προβλήματα.

«Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκα στην Αθήνα γιατί του Καραμανλή η πρόσκληση το ’62 ήταν να ‘ρθω να αναλάβω την έδρα της ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα Πετράλωνα είχε βρεθεί το κρανίο του αρχανθρώπου και φυσικά ήταν το πρώτο εύρημα παλαιού ανθρώπου στον ελλαδικό χώρο και ήταν τμήμα της διατριβής μου, δηλαδή από πού βαστάνε οι Έλληνες. Έτσι και ξεκίνησα. Η καταγωγή των Ελλήνων ήταν το θέμα μου».

Η έρευνα γύρω από το θέμα της καταγωγής των Ελλήνων αποτελεί κόκκινο πανί για την επιστημονική κοινότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός. Στα σχολικά βιβλία διαβάζουμε πως οι πρόγονοι των Ελλήνων ήταν κάποιοι άλλοι που κατέβηκαν από τον Βορρά εξολοθρεύοντας τους γηγενείς. Αυτό δηλαδή που διαβάζουμε είναι πως κάποιοι Ινδοευρωπαίοι εξολόθρευσαν κάποιους Προέλληνες.

Εδώ, όμως, προκύπτει ένα απλό ερώτημα: αν αυτοί που ήρθαν από τον Βορρά δεν ήταν Έλληνες και αυτοί που ζούσαν εδώ δεν ήταν Έλληνες, τότε τελικώς ποιοι είναι οι Έλληνες; Η απάντηση στο θέμα γύρω από την καταγωγή των ανθρώπων που κατοικούσαν στον ευρύτερο ελληνικό χώρο φαίνεται να βρίσκεται ακόμα και σήμερα καλά κρυμμένη κάτω από την επιφάνεια της γης.

Ο Άρης Πουλιανός επί σειρά ετών ισχυρίζεται πως η αφροκεντρική θεωρία καταγωγής του ανθρώπου ανατρέπεται με στοιχεία που ο ίδιος έχει φέρει στο φως.

«Από ‘δω βέβαια, όταν μας πέταξαν έξω το 1982, μπήκαν μέσα μερικοί απ’ τους καθηγητές της εποχής εκείνης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εξαφάνισαν σιαγόνες ιππαρίων και αλόγων που είχαμε εδώ. Τώρα όταν επανήλθα το 1997 είχαν χαθεί βέβαια. Για πρώτη φορά διαπιστώνω πως εδώ περνάει και τα 700 και το εκατομμύριο χρόνια η ζωή του ανθρώπου μέσα σ’ αυτή τη σπηλιά. Άρα ήταν πολύ σημαντική η τομή Α1, γιατί μας βοήθησε να καταλάβουμε από πού ν’ αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε...  Σ’ αυτό το σημείο βρήκα την πρώτη στάχτη φωτιάς και μου ‘δωσε πολύ κουράγιο, που απεδείκνυε ότι εδώ μέσα μπήκε άνθρωπος και την άναψε. Αυτή η φωτιά είναι ενός εκατομμυρίου χιλιάδων ετών… Έχουμε μία 300 χιλιάδων ετών στη Νίκαια της Γαλλίας σε σπήλαιο, αλλά η αρχαιότερη φωτιά της γης έχει ανάψει εδώ. Αυτή που έχουμε μέσα στο μουσείο».

Τη σημαντικότητα των ευρημάτων του σπηλαίου των Πετραλώνων δε φαίνεται να συμμερίζεται το επίσημο ελληνικό κράτος. Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού που αναφέρεται στο σπήλαιο για τον αρχάνθρωπο, διαβάζουμε μια χλιαρή περιγραφή των δύο σειρών χωρίς λεπτομέρειες και κυρίως χωρίς χρονολόγηση.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΠΡΙΝ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ...  ΑΠΟΔΟΜΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΩΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΘΗΚΟ ΑΠΟΔΟΜΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...

ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ (ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ), ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ  Ο,ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ (ΛΟΓΙΚΗ)...

ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΗΔΗ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ «ΙΕΡΑ» ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑ, ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΣ (ΤΑΛΜΟΥΔ, ΧΑΝΟΥΚΑ, ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, Κ.Α)

ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ...  

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ (ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ) ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ  ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ...

ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

ΜΜΜ...      ΜΑΛΙΣΤΑ...           ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;;;;;

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΣΕΙ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ  ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΗΘΗ...


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK Ακίνητος-Αενάως-Κινούμενος 

INSTAGRAM : akinitosaenaoskinoumenos

TWITTER : AkinitosK

ΓΑΒΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ Η ΨΕΥΔΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙ: "Κυνηγήθηκε από τους Έλληνες (εγχώρια) όσο κανείς άλλος," ΔΙΟΤΙ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ DNA ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΑΡΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:


Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ